Wanneer kiest u voor Budgetbeheer?

Wat is het?

Bij budgetbeheer wordt het beheer van u overgenomen, is de budgetbeheerder verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en ander afgesproken kosten en krijgt u de zeggenschap over het resterende leefgeld. Bij budgetcoaching blijft u de beheerder van uw budget en bent u ook als enige verantwoordelijk voor de betaling van vaste lasten en overige rekeningen. Een ander verschil is de duur van het traject. Budgetcoaching is een relatief kort traject ten opzichte van budgetbeheer. Afhankelijk van uw wensen kan budgetcoaching een periode van enkele weken of maanden zijn, waar budgetbeheer altijd voor een langere periode is. Budgetbeheer kan worden gecombineerd met een schuldhulpverleningstraject, een schuldhulpverleningstraject duurt in principe 3 jaar.

Financiële ontzorging

Budgetbeheer is vooral geschikt wanneer het u zelf niet (meer) lukt schulden af te betalen of uw financiële huishouding te organiseren. Heeft u bijvoorbeeld meerdere loonbeslagen lopen, weet u niet hoe u schulden zelf af kunt betalen en maakt u zich veel zorgen om financiën? Dan kan een budgetbeheerder een goede oplossing zijn. Door het beheer van uw budget uit handen te geven wordt een deel van de last en zorgen weggenomen, de verantwoording voor het betalen van de vaste lasten komt bij de budgetbeheerder te liggen. Samen werken wij toe naar een financieel gezond bestaan en uw financiële onafhankelijkheid.

Financiële zorgen uit handen

Maar budgetbeheer is niet alleen voor mensen met schulden. Wij mogen ook veel mensen bijstaan die wegens persoonlijke omstandigheden en/of gezondheidsklachten niet zelf hun financiën willen of kunnen regelen. Ook voor deze groep cliënten is het fijn een deel van de financiële zorgen uit handen te geven, met als doel financieel gezond te blijven.

Klaar om je doelen
te behalen?

Neem contact met mij op en we gaan samen werken aan succes!